Motorcykel

Riskutbildning för mc?

För att få motorcykel-körkort krävs det att du har genomfört en obligatorisk MC riskutbildning som omfattar två delar,  riskettan och risktvåan, även kallad för risk 1 MC och risk 2 MC.

Vi som Halkbana Stockholm hjälper dig med MC körkort.

 

Riskutbildning MC del 1

Risk 1 MC handlar om alkohol, droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken i övrigt. Riskutbildning del 1 och 2 ska vara genomförda och giltiga innan kunskaps- och körprovet för behörighet A1, A2 och A genomförs. Efter genomförd utbildning skickar vi in uppgifterna elektroniskt till Transportstyrelsen.

Boka din MC risk 1 online

Del 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Risk del 1 och 2 ska vara genomförda och giltiga innan kunskaps- och körprovet för behörighet A1, A2 och A genomförs.

Du som har ett giltigt körkort för motorcykel och har gått riskutbildningen behöver inte gå om kursen för en högre motorcykelbehörighet. Riskutbildning för MC är giltigt i 5 år. Observera att riskutbildning för personbil inte gäller för motorcykel.

Boka din MC risk 2 online

 

Vid kurstillfället hos oss får du som elev låna kläder, hjälm och motorcykel utan extra kostnad. Du kan självklart ha med dig egen utrustning. Däremot vill vi att du tar med dig egna underställ av hygieniska skäl. Du kan även köpa detta hos oss om du inte har det (storlek, XS, S, M, L, XL). Kom ihåg att du som elev ansvarar för användningen för din egen utrustning.

Mer information om motorcykelkörkort hittar du här.