Halkbana/Motorbana Strängnäs AB är ett familjeföretag med flerårig erfarenhet i branchen.

Vår idé och vision är att arbeta för att öka kunskapen hos elever vad gäller risker i trafiken och vara en bidragande faktor till minskade olyckor på våra vägar.

 

Vi tror och arbetar efter Nollvisionen. Nollvisionen innebär en strävan efter noll antal dödade eller allvarligt skadade i trafiken. Läs vidare här…

 

Vi är väldigt måna om våra elever och arbetar efter att ha en så hög kvalité på våra utbildare och utbildningar som möjligt. Målet är att varje individ som lämnar oss ska känna att vi har nått ut till denne och förhoppningsvis gjort ett så starkt intryck att de tar rätt beslut som kommer att vara livsviktiga i trafiken.

Vi erbjuder även fortbildning för företag, myndigheter, organisationer och privatpersoner.

 

 

Anläggningen:

 

Anläggningen ligger vid motorväg E20,  mellan Södertälje och Eskilstuna, och är helt nybyggd med nya fräscha lokaler och banor.

 

I byggnaden finns:

  • Reception
  • Vänthall
  • Café
  • Lektionssalar
  • Säkerhetshall med krocksläde och vältbil

 

Våra bilar:

 

Våra elever får köra nya Volkswagen Golf och vi har både manuell- och automatväxlade bilar. Alla bilar är säkra att köra och utrustade med ABS-bromsar och ESP-antisladdsystem.

 

ABS

ABS-bromsarna gör att bilens hjul inte låser sig vid kraftig inbromsning. Detta gör att du kan styra dig ur en farlig situation samtidigt som du bromsar hårt. När ABS-systemet aktiveras vibrerar bromspedalen och det kan låta en del. Detta är inte farligt.

 

Antisladdsystemet

ESP är ett stabiliseringsprogram som minskar risken för sladd och hjälper till att hålla bilen på vägen. Systemet tar bl.a hjälp av ABS-bromsarna för att korrigera kurs och drivning på varje enskilt hjul.

Halkytan

Vi är den enda halkbanan i Sverige och kanske världen som använder sig av ett modernt och miljövänligt halkunderlag som endast behöver vatten för att simulera halka året runt. Inga kemikalier eller oljor användes vid installationen.