Riskutbildning MC Del 1 (Riskettan)

Del 1 handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt. Riskutbildning Del 1 och 2 ska vara genomförda och giltiga innan kunskaps- och körprovet för behörighet A1, A2 och A genomförs. Vi på Halkbanan Strängnäs jobbar för att minska miljöpåverkan och du kommer därför inte att erhålla något dokument när du är klar. Vi skickar uppgifterna elektroniskt till Transportstyrelsen efter genomfört utbildning.

Riskutbildning MC Del 2 (Risktvåan)
Del 2 handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Riskutbildning Del 1 och 2 ska vara genomförda och giltiga innan kunskaps- och körprovet för behörighet A1, A2 och A genomförs. Vi på Halkbanan Strägnäs jobbar för att minska miljöpåverkan och du kommer därför inte att erhålla något dokument när du är klar. Vi skickar uppgifterna elektroniskt till Transportstyrelsen efter genomfört utbildning.

Du som har ett giltigt körkort för motorcykel och har gått riskutbildning för motorcykel behöver inte gå någon ny riskutbildning när du ska göra körprov för en högre motorcykelbehörighet.

Riskutbildning för MC är giltig i 5 år.

OBS! Riskutbildning för personbil gäller inte för motorcykel.

Vid kurstillfället hos oss på Halkbana Strängnäs:

Våra elever får låna kläder, hjälm och motorcykel till ingen kostnad. Däremot vill vi att man tar med sig egna underställ av hygienska skäl. Skulle man glömma kan man köpa detta hos oss. Vill man ha på sig sina egna MC-kläder så går det självklart också bra. Kom ihåg att du ansvarar användningen för din egen utrustning för att vår försäkring täcker inte det vid skada på din utrustning
Vi har storlek XS, S, M, L och XL på kläderna. Har man en annan storlek får man gärna ta med sig sina egna kläder.

Priser

Riskutbildning 1 MC………800 kr

Riskutbildning 2 MC………2400 kr

 

Läs mer här: http://www.korkortsportalen.se/jag-ska-ta-korkort/A–Motorcykel-huvudsida/motorcykel/Riskutbildning/